top of page

N. Marčėnaitė siūlo tobulą užkandį: tiks ir iškylai, ir į darbą.


„Piknikas turi būti estetiškas ir kartu spontaniškas“, – mano menininkė Nomeda Marčėnaitė. Ji įsitikinusi, kad paruošti vaišes iškylai galima iš bet ko, ką galima rasti šaldytuve. REKLAMA Neseniai Vilniuje vykusiame „Borjomi Grill piknike“ menininkė ant žolės išdėliojo savo spalvingas lėkštes ir pagamino lavašo suktinukus su lašiša. Iškylos gamtoje Nomedai primena vaikystę. „Rudenį su tėvais važiuodavome grybauti. Miške gerdavome nepaprasto skanumo arbatą iš termoso. Ji turėjo tokį kavos ir plastmasės prieskonį, bet būdavo labai skani. Ant žolės išsidėliodavome sumuštinius su juoda duona, aptirpusiu sviestu, dešra arba sūriu ir pavandenijusiu agurku. Tačiau jie buvo nuostabūs!“ – prisimena Nomeda.

Nomedos Marčėnaitės užkandis – lavašų suktinukai su lašiša.

Reikės: 300 g sūdytos lašišos; 200 g liesos varškės; 2 valgomųjų šaukštų majonezo; poros saujų gražgarsčių lapų; ryšelio petražolių; ryšelio krapų; 1-2 avokadų; 1 pomidoro (sėklos turi būti pašalintos, kad lavašas nepermirktų); 1 agurko; 1 aitriojo pipiro; juodųjų pipirų.

Lašišą, daržoves supjaustyti, sumaišyti su varške ir majonezu, paskaninti druska, pipirais. Mišinį tampriai suvynioti į lavašą, apsukti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą. Prieš valgant supjaustyti mažais gabalėliais.

Atsitiktinis įrašas
naujausi įrašai
archyvas
raktiniai žodžiai
sekite tinkluose
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page