top of page

Piešiniai kavos puodelyje stebino Nomedą Marčėnaitę ir Beatą Nicholson

Penktadienį Vilniuje prasidėjo tris dienas truksianti kavos kultūros fiesta – Kavos kultūros dienos. Pirmąją dieną paaiškėjo Lietuvos piešimo pieno puta ir kavos ragavimo čempionato finalistai, kurių nugalėtojai važiuos atstovauti Lietuvai Pasaulio Latte Art čempionate Švedijoje.
KavaNomeda.gif

Praėjusių metų Latte Art čempionė sako, kad šiemet rungtyniauti čempionate žymiai sunkiau. Atsirado daugiau baristų piešiančių pieno puta. Čempionė tikisi, kad nugalėti jai padės Pasaulio čempionate Australijoje įgyta patirtis. Rungties metu teisėjai vertina ne tik piešinio grožį, bet ir sudėtingumą. Kiekvieną kartą tenka rinktis, ar eiti lengvesniu ir efektyvesniu keliu, ar ieškoti sudėtingesnių sprendimų. Čempionė teigia šiemet pasirinkusi sudėtingesnį kelią.

Išskirtiniais dalyvių piešiniaisdžiaugėsi renginyje apsilankiusios gero skonio ekspertė Beata Nicholson bei džiazo atlikėja Neda Malūnavičiūtė. Renginio vedėja Nomeda Marčėnaitė negalėjo atsistebėti kavos puodelyje pateikiamų kompozicijų sudėtingumu ir originalumu.

Kavos ragavimo rungtyje ypač gerus rezultatus demonstravo svečio teisėmis dalyvaujantysbaristos iš Latvijos. „Dar šiek tiek ir galėtume atstovauti Lietuvai pasaulio kavos ragavimo čempionate, – šypsosi kaimynai, savo šalyje neorganizuojantys kavos ragavimo ir ruošimo čempionatų. – Metame jums pirštinę, pasitempkite lietuviai.“

Renginys vyks dar dvi įtemptas dienas PLC „Panorama“, lankytojų laukia daug įdomių svečių, intrigų ir geros kavos.

Atsitiktinis įrašas
naujausi įrašai
archyvas
raktiniai žodžiai
sekite tinkluose
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page