top of page

Klaipėdoje atidaryta paroda, "paslėpta" dėžėse

Trečiadienio vakarą Klaipėdoje atidaryta unikali keramikos darbų paroda „Matau pasaulį kitaip“, kurios eksponatai – nematomi akimis, tik lytėjimu. Juos kūrė regėjimo negalią turintys vaikai iš Klaipėdos regos ugdymo centro bei Lapių pagrindinės mokyklos su globos grupe ugdytiniai.

Renginio vedėja, projekto ambasadorė Nomeda Marčėnaitė drauge su idėjos autore Egle Jokužyte džiaugėsi, jog renginys sulaukė didelio susidomėjimo tiek tarp vaikų, tiek tarp jų tėvelių.

„Mes visi esame kitokie. Šis vakaras skirtas susipažinti, o paroda kviečia į pasaulį pažvelgti kiek kitaip, mums neįprastu būdu. Viso šito reikia ne tik neregiams, ne tik vaikams, bet mums visiems“, – atidarydama parodą kalbėjo menininkė Nomeda Marčėnaitė.

Renginį pradėjo nuotaikingas Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos saksofonų kvinteto pasirodymas, dainą Klaipėdai skyrė projekto dalyviai Regos ugdymo centro auklėtiniai, o specialų šokio pasirodymą pavadinimu „Juodoji gulbė“ atliko Klaipėdos rajono Lapių pagrindinės mokyklos su globos grupe vaikai.

Po renginio svečiai neskubėjo skirstytis, visų dėmesį traukė spalvotos dėžės, kuriose „slėpėsi“ vaikų kurti keramikos darbeliai. Negalėdami jų matyti akimis, lankytojai turėjo pasitelkti fantaziją ir vien lytėjimo pagalba atspėti, ką mažasis kūrėjas bandė pavaizduoti savo darbu.

„Džiaugiuosi, kad projektas „Matau pasaulį kitaip“ prasidėjo būtent mano gimtajame mieste – Klaipėdoje. Buvo malonu matyti daugybę susirinkusių vaikų šypsenų, jų susidomėjimą, norą pažinti kitokį pasaulį. Rudenį drauge su projektu keliausime į kitus Lietuvos miestus. Mūsų tikslas – į kūrybos procesą įtraukti kuo daugiau vaikų ir suteikti jiems galimybę atsiskleisti“, – po parodos atidarymo džiaugėsi socialinės verslininkystės Lietuvoje skatintoja, VšĮ „Verslas ar menas“ vadovė Eglė Jokužytė.

Parodos atidarymo svečiai galėjo ne tik stebėti nuotaikingus vaikų pasirodymus, bet ir atskleisti savo gabumus kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose buvo lipdoma iš molio bei kuriami atvirukai nematančiam draugui. Pastaroji veikla į renginį susirinkusiems vaikams pasirodė įdomi, nekasdieniška užduotis, kurios mažieji ėmėsi itin atsakingai – juk reikia gerai apgalvoti, kaip perduoti žinią kitaip pasaulį matančiam vaikui. Konkursas „Sukurk atviruką nematančiam draugui“ vyks iki 2014 m. rugsėjo 1 d. Gražiausi vaikų darbeliai papuoš 2015 metų kalendorių, atspausdintą reginčiųjų ir Brailio raštu.

nomedaEgle.jpg

Atsitiktinis įrašas
naujausi įrašai
archyvas
raktiniai žodžiai
sekite tinkluose
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page