top of page

Žemaitkiemio-Babtyno dvaras sutiko rudenį džiazo ritmais

Jei vasaros išlydėjimas galėjo kam nors reikšti liūdesį, tik ne vilnietei keramikei Nomedai Marčėnaitei ir jos draugui dizaineriui, buruotojui Vytui Palavinskui.

nomeda.jpg

Suagitavusi šių metų alternatyviosios džiazo muzikos atradimą - grupę "Soul Moustache" - atvykti į Žemaitkiemio-Babtyno dvarą, esantį Kauno rajone, ji neapsiriko.

Daugiau nei pusšimtis klausytojų, susirinkusių vakar į šį dvarą, plojo grupės Vytautės Pupšytės ir Vyčio Smolsko duetui, nupiešusiam sielai ūsus.

Ne tik plaukianti iš pasąmonės muzika, sulipdyta su kasdieniais garsiais, atgaivino šį dvarą.

Pakilęs į padangę aitvaras, kurį pagamino dailininkas Marius Abramavičius, buvo atvežtas į dvarą net iš Užupio respublikos.

Senųjų automobilių ir motociklų kolekcionierius Mindaugas Šventoraitis, prikėlęs naujam gyvenimui prie Nevėžio esant dvarą, prisipažino, kad praėjusios vasaros jam negaila, nes ji buvo pernelyg tvanki.

Tačiau derlius užderėjo neblogas. Atvykę į dvarą svečiai ragavo rudens gėrybių, užkančių, ant grilio keptų daržovių ir kepsnių.

Šventėje viešėjo M.Šventoraičio ir jo žmonos tapytojos Miglės Kosinskaitės kaimynai - įsikūręs netoli Žemaitkiemio garsus kardiologas profesorius Rimantas Benetis su žmona, Babtų (Kauno r.) seniūnas Jonas Praškevičus su žmona Loreta, taip pat daug žinomų šalies menininkų.

„Mes neturime galvoti, kad žmogaus gyvenimas yra repeticija, nes bus dar vienas. Šitas ruduo atėjo, jis yra vienintelis, o kai kam gali būti net paskutinis ruduo, tačiau nereikia tame įžiūrėti liūdesio“, - sakė N.Marčėnaitė.

lrytas.lt 2014-09-04 15:45, atnaujinta 2014-09-04 16:56

Atsitiktinis įrašas
naujausi įrašai
archyvas
raktiniai žodžiai
sekite tinkluose
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page